tort

Tort/Biscuiți aniversari personalizați

Pentru că îmi doream un anumit model de tort la cea de-a doua aniversare a lui Cireșel, am început să fac teste încă de săptămâna trecută. Azi am degustat varianta mini a tortului și ne-a cucerit atât gustul, cât și textura.
Cireșel nu a vrut să guste tortul… Probabil vrea să fie surpriză, ? însă a gustat din biscuiți și cu greu s-a oprit, mai ales că au fost cu Mickey, preferatul momentului.
Pentru că anul trecut am făcut 2 torturi, unul baby friendly și unul pentru adulți, dar chiar și adulții au vrut din cel baby friendly, anul acesta am hotărât să fac un singur tip, mai ales că am decis să folosesc miere, ceea ce nu i-am oferit deloc până luna aceasta.
Prin urmare acest tort poate fi oferit celor mici după vârsta de 1 an, întrucât conține și miere.
Aceasta nu se recomandă bebelușilor cu vârsta mai mică de 1 an, din cauza posibilității, rare de altfel, de a fi infectați cu o bacterie ce cauzează botulismul (Clostridium botulinum). După vârsta de 1 an sistemul digestiv este suficient de matur pentru a distruge germenii de botulism.

Tort/Biscuiți aniversari personalizați

?Ingrediente:


*Foi tort/biscuiți

  • 1 ou (50 g – cântărit fără coajă) 
  • 50 g miere
  • 50 g unt nesărat cu 82% grăsime (topit)
  • 3-4 g bicarbonat de sodiu
  • 170 g făină tip 650

*Cremă fină de mascarpone

  • 100 g smântână grasă (peste 30%)
  • 200 g mascarpone
  • 50 g miere (după vârsta de 1 an)
  • 2 picături ulei esențial de lămâie – opțional (Doterra)


?Mod de preparare:

Într-un vas încăpător am pus oul și mierea, omogenizând energic cu ajutorul unei spatule de silicon. Am adăugat apoi untul topit, am omogenizat din nou, după care am început să integrez făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu, treptat, amestecând rapid cu spatula de silicon. După ce am integrat toată făina, am adunat aluatul obținut cu mâna și am format o bilă pe care am introdus-o la frigider pentru aproximativ o oră, acoperind-o în folie alimentară. După acest timp am întins aluatul, alegând o grosime medie, am decupat formele dorite și le-am transferat în tavă, pe hârtie de copt. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, circa 10 minute, la foc potrivit. ATENȚIE, se coc repede, supravegheați îndeaproape! 
Din cantitățile menționate am obținut 2 foi în formă de inimă și 8 biscuiți personalizați.
Biscuiții au fost devorați imediat cum s-au răcit, iar foile au fost umplute și lăsate peste noapte la frigider.
Pentru cremă am mixat ingredientele câteva minute până am obținut o cremă fină și fermă.
În funcție de câte foi vă doriți să aibă tortul și de dimensiunea aleasă pentru acesta, dublați sau triplați cantitățile. Tortul de sâmbătă va avea 3 foi și va fi realizat sub forma cifrei 2. Voi reveni cu fotografii și cu detalii despre cantități.

 

Am revenit cu foto și detalii, după cum am promis. ?

Am înmulțit cu 4 cantitățile pentru blat și am făcut din aluatul obținut 3 foi de cifra 2 (de mărimea unei coli A4) și vreo 40 de biscuiți aniversari, iar crema am făcut-o din 750 de g mascarpone, 375 g de smântână grasă (peste 30 %) și 180 g miere.
Pentru foi am printat cifra 2 cât o coală A4, am plastifiat-o și după ce am întins blatul subțire am decupat cifra direct pe foaia de copt.
Am transferat hârtia de copt în tavă și am copt circa 8-9 minute la foc potrivit. Trebuie verificate foile, că se coc rapid. Se pot face foile cu câteva zile înainte, iar tortul se montează cu 1-2 nopți înainte, urmând ca doar fructele să fie puse deasupra în ziua petrecerii, pentru un aspect fresh.

 

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*