Tort ciocolatos cu matcha

Să începem săptămâna cu un delicios tort ciocolatos cu matcha, pe care noi l-am savurat acum câteva zile fără nicio ocazie specială. Să tot fie asemenea momente! 💚

Vă recomand să îl încercați și voi, căci nouă ne-a plăcut foarte mult, atât gustul delicat, cât și textura fină și ciocolatoasă. 

Tort ciocolatos cu matcha

🍒Ingrediente:

*Blat

*Cremă 

  • 380 g cremă fină de brânză (Philadelphia)
  • 125 g unt moale cu 82% grăsime
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 g pudră de matcha
  • O lingură zeamă de lămâie 

*Această rețetă este pregătită în colaborare cu Planteea, iar pentru a vedea exact produsele folosite de mine, existente pe site-ul lor, apăsați pe denumirile scrise cu albastru din lista de mai sus. 

🍒Mod de preparare:

Pentru început, apa clocotită se adaugă peste pudra de cacao și se omogenizează rapid cu ajutorul unui tel. 

Se lasă la răcit, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. 

Ciocolata ruptă în bucățele se topește pe baie de aburi și, de asemenea, se lasă la răcit. 

În bolul unui mixer se adaugă untul la temperatura camerei, zahărul și pudra de matcha. Se mixează până se obține o cremă fină. 

Se adaugă treptat ouăle, iar după ce se incorporează, se toarnă și ciocolata topită. 

Se adaugă apoi faina amestecată în prealabil cu praful de copt și scorțișoara Ceylon. 

După ce se omogenizează compoziția, se adaugă și cacaoa pregătită la început. 

Se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule. 

Compoziția se transferă în tava de copt, care se introduce în cuptorul preîncălzit, la 170° C, circa 55 de minute, pe funcția căldură sus-jos. 

Eu am folosit o tavă rotundă, detașabilă, cu diametrul de 18 cm, pe care am uns-o cu unt și am tapetat-o pe margini cu hârtie de copt. 

După ce blatul este copt și răcit bine, se feliază în 3 și se umple cu cremă. 

Pentru a realiza crema am adăugat în bolul mixerului crema fină de brânză și untul moale. 

După omogenizare am adăugat zahărul pudră și pudra de matcha, amestecate în prealabil, dar și zeama de lămâie. 

Am mixat până am obținut o cremă fină și pufoasă. 

Decorul rămâne la alegerea voastră. 

Aștept feedback după ce testați rețeta! 

*Pentru tort am folosit ca sursă de inspirație rețeta Joannei Farrow din cartea „Meet your matcha”, pe care o puteți găsi 👉 aici

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*