Tort cremos

foodkit.ro/%20

Tortul pe care urmează să vi-l prezint nu putea avea o denumire mai bună: tort cremos.

A fost ideea lui Cireșel, care a văzut că eram indecisă asupra numelui.

Trebuie să îl încercați și voi neapărat!

Din compoziția rezultată eu am copt aproximativ 2/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm și 1/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm.

Blatul mare l-am copt în cuptor, iar blatul mic la multicooker.

Vă las mai jos indicațiile exacte.

Tort cremos

🍒Ingrediente:

*Blat

  • 4 ouă
  • 160 g miere
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 400 g făină tip 650
  • 10 g praf de copt bio
  • 50 g carob (pudră de roșcove)

*Cremă

*Glazură

  • 100 ml apă (+ aproximativ 30 ml la final)
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 300 g lapte praf de cocos

🍒Mod de preparare:

Pentru pregătirea blatului am folosit cea mai nouă variantă a robotului MUM, de la Bosch, MUM Seria 2, primit spre testare săptămâna trecută.

Să vă mai spun că am avut la final mai puține vase de spălat și nici urmă de murdărie pe blatul de lucru?

Vă spun, pentru că e mare lucru!

Accesoriul antistropi, cu orificiu de umplere este genial. Se etanșează perfect pe bolul metalic și nu sare nici măcar făina, care în alte condiții se împrăștia pe tot blatul.

În perioada aceasta îl voi tot lăuda, căci merită. Am și frământat cu ajutorul lui, am și mărunțit legume pentru ciorbă.

Și ca să vă convingeți de ceea ce poate, vă sugerez să urmăriți contul nostru de Instagram, căci am postat în stories și voi mai posta scurte videoclipuri cu tot ceea ce am pregătit cu ajutorul lui.

Un robot identic puteți câștiga și voi dacă vă înscrieți la concursul organizat atât pe pagina de Facebook (apasă și înscrie-te aici), cât și pe pagina de Instagram (apasă și înscrie-te aici). Pentru mai multe șanse, vă sugerez să vă înscrieți pe ambele pagini.

Și acum să trecem la modul de preparare, ca să nu vă plictisesc prea tare.

Am adăugat în bolul metalic ouăle și mierea.

După ce am atașat telul, am fixat și accesoriul antistropi și am pornit robotul pe viteza 2.

Am turnat, treptat, prin orificiul accesoriului uleiul, laptele și iaurtul grecesc.

La final am integrat cu ajutorul unei spatule de silicon făina, amestecată în prealabil cu carobul și praful de copt.

Am turnat compoziția în formele metalice detașabile și le-am introdus la copt. 

După cum vă spuneam, blatul mare l-am copt în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la 160°, încălzire sus-jos.

Blatul mic l-am copt în multicooker. Cel pe care îl folosesc îl puteți vedea 👉 aici.

Am pus o cană de apă în vasul multicooker-ului și am setat inițial funcția Steam cât timp am pus compoziția în forme.

După ce am pus compoziția în forma metalică cu diametrul de 18 cm, am introdus în vasul multicooker-ului grătarul metalic.

Am pus peste el forma de tort, am închis capacul și supapa de aburi.

Am setat funcția Manual, presiune înaltă, timp de 40 de minute.

După finalizarea celor 40 de minute, am mai lăsat pe Warm circa 15 minute, timp în care presiunea s-a eliberat în mod natural.

Pentru cremă am pus pe foc cireșele congelate și zahărul.

Când zahărul s-a topit și cireșele s-au dezghețat, le-am pasat puțin cu zdrobitorul pentru piure.

Am adăugat amidonul, amestecând energic și am mai lăsat pe foc câteva minute, până lichidul s-a închegat.

Am lăsat jeleul obținut la răcit, iar apoi l-am amestecat cu crema de brânză.

După răcirea blaturilor, le-am tăiat în 3 foi (blatul mare), respectiv 2 foi (blatul mic) și le-am umplut cu cremă.

Glazura de deasupra am făcut-o din ciocolată de casă.

Am pus la fiert 100 ml apă cu zahăr. Am adăugat și untul cubulețe, iar când s-au topit cele din urmă, am dat focul mic și am adăugat laptele praf de cocos, amestecând energic.

Cei aproximativ 30 de ml apă se adaugă la final, treptat, pentru a obține o consistență de glazură, nu foarte lichidă, care să permită turnarea uniformă deasupra blaturilor de tort.

După răcirea glazurii, am decorat torturile cu fructe. Un scurt video cu etapele de preparare puteți viziona 👉 aici.

Soțului îi pare rău că nu se poate reda și gustul prin intermediul tehnologiei!

Eu vă încurajez să încercați și voi acest tort cremos, să vedeți dacă această combinație de gusturi vi se potrivește și să reveniți cu feedback! Alte rețete de tort găsiți 👉 aici. Mult succes la concurs! 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*