Tortillas – lipii de casă
În weekend s-ar zice că avem mai mult timp să pregătim micul dejun, însă lucrurile nu stau chiar așa. ?
Încă ne bucurăm de dimineți cu mai mult somn, să recuperăm unele ore pierdute, așa că pregătirile se desfășoară pe repede înainte și în weekend.
Ieri aveam poftă de ceva mai special și cum mai aveam niște friptură rămasă de sâmbătă, am zis că ar merge de minune în niște quesadillas.
Și cum de fiecare dată când fac aluatul steluțelor umplute, mă minunez de versatilitatea acestuia, m-am gândit că ar fi perfect și pentru niște tortillas.
Mare dreptate am avut!
Soțul abia așteaptă să mai fac aceste minunății de lipii de casă și să le savurăm cu guacamole sau să le folosim pentru fajitas.
Dacă vă spun că în mai puțin de jumătate de oră micul dejun era gata, mă credeți?
Dacă nu, nu aveți decât să încercați!
Nu am mai cumpărat de mult timp lipii, însă din câte îmi amintesc eticheta conținea mult mai multe ingrediente, nu tocmai curate.
Mai jos vă explic cum puteți face lipii în casă, din doar 4 ingrediente simple.
Tortillas – lipii de casă
?Ingrediente:
- 300 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 100 ml lapte
?Mod de preparare:
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, împreună cu praful de copt.
Am omogenizat rapid apoi am adăugat celelalte 2 ingrediente.
Am format un aluat pe care l-am împărțit în 8 bile aproximativ egale.
Le-am întins foarte subțiri, pe un blat bine pudrat cu făină și le-am așezat pe o farfurie mare, având grijă să presar făină după fiecare lipie, pentru a nu se lipi cât le-am pregătit pe toate 8.
La final le-am copt în tigaie antiaderentă circa 1 minut pe fiecare parte.
În timp ce se coceau am pregătit umplutura pentru quesadillas: am tocat mărunt 2 fripturi rămase din ziua anterioară, 1 ardei mare kapia, 2 cepe verzi (cu siguranță merge de minune și ceapa roșie) și am ras circa 150 de g de cașcaval.
Umplutura poate fi realizată în funcție de ceea ce aveți la îndemână și de ceea ce preferați.
După ce am copt lipiile le-am umplut cu ingredientele menționate: carne, ardei, ceapă, cașcaval și le-am mai lăsat în tigaie câteva secunde, cât să se topească cașcavalul.
Cu siguranță această etapă poate fi realizată și la un sandwich maker.
În cazul în care folosiți tot tigaia pentru acest pas, apăsați puțin cu o spatulă lipia de deasupra, pentru a presa umplutura.
Se pot servi simple sau cu diverse sosuri făcute în casă.
La noi au dispărut în câteva minute.
Am știut eu de ce trebuie să le fotografiez înainte! ?