Când am făcut ultima comandă online pe site-ul celor de la Dr. Green am pus în coș și o pungă de fasole neagră, cu gândul să fac niște trufe vegane.
Da, da, ați citit bine, trufe.
Toți din casă le-au mâncat pe nerăsuflate, fără să știe ce conțin.
Când au aflat, tare s-au mirat.
Trufe vegane
🍒Ingrediente:
- 200 g fasole neagră
- 200 g curmale fără sâmburi
- 100 g nuci românești
- Cacao (după gust)
PS: Nu uitați să introduceți codul ciresel înainte de finalizarea comenzilor plasate săptămâna aceasta pe site-ul www.drgreen.ro, pentru a beneficia de 10% reducere 💙🍒💙
🍒Mod de preparare:
Fasolea neagră se pune la hidratat cel puțin 12 ore.
După hidratare se spală bine și se fierbe.
Eu am fiert-o 15 minute pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.
După fierbere am lăsat-o la scurs într-o sită, iar după răcire am depozitat-o în frigider peste noapte.
A doua zi am pus fasolea în vasul cu lamă S al blender-ului, împreună cu nucile și curmalele hidratate circa 30 de minute în apă fierbinte.
Am pulsat până am obținut o pastă fină.
Am format apoi bombonele pe care le-am trecut prin cacao.
În cazul în care doriți să le oferiți și copiilor mai mici de 3 ani, le puteți tăvăli prin carob sau fulgi de cocos.
Se păstrează foarte bine în casoletă ermetică la frigider.
Rezistă… cât se poate… La noi au rămas doar câteva peste noapte, special pentru poze. 🙈
Dați-le o șansă, sunt delicioase!
„Fasolea neagră organică este o legumă cu un gust ușor dulce. Este o sursă excelentă de proteine și fibre vegetale. Excelentă sub formă de pastă (după măcinare), prin adăugarea de ierburi și mirodenii, precum și adăugată în supe, feluri de mâncare din legume sau cereale.
Este un aliment bogat în antioxidanți, benefic pentru sănătate, ce oferă o sursă constantă și importantă de energie.
Beneficii:
– Este redusă în sodiu şi conţine potasiu, calciu şi magneziu, toate acestea benefice pentru scăderea tensiunii arteriale.
– Fierul, fosforul, calciul, magneziul, manganul, cuprul și zincul contribuie la construirea și menținerea structurii și rezistenței oaselor.
– Menține stabilitatea glicemiei, având un indice glicemic scăzut.
– Asigură buna funcționare a aparatului digestiv și oferă combustibil pentru bacteriile sănătoase din colon.
– Are un conținut redus de grăsimi și ajută la scăderea în greutate, oferind senzația de sațietate.
– Conține antocianină care contribuie la buna funcționare a creierului și îmbunătățirea memoriei.
– Poate preveni apariția cancerului.
– Contribuie la menținerea aspectului tânăr al tenului.” (sursă informații: www.drgreen.ro)