Biscuiți “populari”

Am lipsit, dar n am stat degeaba. ? Ușor, ușor vă arătăm ce am mai savurat. ? Hai să vedem cine încearcă noua rețetă. Au devenit biscuiții noștri preferați. ?

?Ingrediente:

  • 200 g făină tip 650 (+ 15 maxim 20 g extra)
  • 1 gălbenuș
  • 3-4 g bicarbonat de sodiu
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 50 g unt nesărat cu 80% grăsime (topit și răcit)


?Mod de preparare:

Am amestecat toate ingredientele menționate și am frământat până am obținut un aluat elastic, pe care l-am lăsat la odihnit circa 5 minute.
Am întins apoi aluatul pe blatul înfăinat (grosimea este în funcție de preferințe; eu am făcut și mai subțiri și mai groși, însă țineți cont că se mai umflă și în timpul coacerii) și am decupat biscuiții cu ajutorul unui pahar trecut de fiecare dată prin făină. Am așezat biscuiții în tavă și i-am înțepat din loc în loc cu un pai.
Am copt 15-17 minute, la 180°, în cuptorul preîncălzit. Se păstrează foarte bine câteva zile, în recipient ermetic. Gustul și textura (cea din urmă, după câteva zile, dacă sunt lăsați descoperiți) sunt foarte asemănătoare cu cele ale biscuiților populari. Drept urmare pot fi folosiți cu succes în rețete care ar necesita biscuiți populari. Noi abia așteptăm să i folosim în salam de biscuiți bebelușesc.

 

3 Comments

  1. Pingback: Salam de biscuiți - Cu Ciresel la joaca

  2. Pingback: Biscuiți cu brânză, nuci și migdale - Cu Ciresel la joaca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*