Biscuiți “populari”

Biscuiți “populari”

Am lipsit, dar n am stat degeaba. Ușor, ușor vă arătăm ce am mai savurat. Hai să vedem cine încearcă noua rețetă. Au devenit biscuiții noștri preferați. 

Ingrediente:

Biscuiți “populari” fără zahăr 

  • 200 g făină tip 650 (+ 15 maxim 20 g extra)
  • 1 gălbenuș / 30 g piure de banană 
  • 3 – 4 g bicarbonat de sodiu
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 50 g unt nesărat cu 80% grăsime (topit și răcit)

Vă las mai jos și varianta cu zahăr, în cazul în care vreți să o testați și pe aceasta. 

Biscuiți “populari” cu zahăr 

  • 120 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g zahăr
  • 200 g miere
  • 140 g piure de banană
  • 90 ml apă rece
  • 900 g făină tip 650
  • 10 g bicarbonat de sodiu

*Se topește untul  împreună cu zahărul și mierea și se lasă la răcit. Se adaugă apoi celelalte ingrediente, se frământă până se obține un aluat omogen care se introduce la rece, învelit în folie alimentară, cel puțin jumătate de oră. 

După răcirea aluatului, se întinde o foaie de aluat, se decupează biscuiți și se coc în cuptorul preîncălzit pentru 5-7 minute, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos. 

Mod de preparare:

În cazul biscuiților “populari” fără zahăr am amestecat toate ingredientele menționate și am frământat până am obținut un aluat elastic, pe care l-am lăsat la odihnit circa 5 minute.
Am întins apoi aluatul pe blatul înfăinat (alegeți grosimea în funcție de preferințe; eu am făcut și mai subțiri și mai groși, însă țineți cont că se mai umflă și în timpul coacerii) și am decupat biscuiții cu ajutorul unei forme de biscuiți, trecută de fiecare dată prin făină. Am așezat biscuiții în tavă și i-am copt 15-17 minute, la 180°, în cuptorul preîncălzit.

Se păstrează foarte bine câteva zile, în recipient ermetic. Gustul și textura (cea din urmă, după câteva zile, dacă sunt lăsați descoperiți) sunt foarte asemănătoare cu cele ale biscuiților populari. Drept urmare pot fi folosiți cu succes în rețete care ar necesita biscuiți populari. Noi abia așteptăm să îi folosim în salam de biscuiți bebelușesc.

 

3 Comments

  1. Pingback: Salam de biscuiți - Cu Ciresel la joaca

  2. Pingback: Biscuiți cu brânză, nuci și migdale - Cu Ciresel la joaca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*